English version
Uvodna stranica O nama Članovi Pravilnici Izložbe Linkovi


FIFe
Federation
Internationale
Feline

 

FD Križevci svoje prve početke bilježi još 1993. godine kada je u Križevcima organizirana prva revijalna izložba mačaka u Domu Hrvatske vojske. Tu prvu revijalnu izložbu mačaka su organizirali ljubitelji mačaka koji su bili članovi u drugim felinološkim društvima, i to 6. lipnja 1993. u sklopu manifestacije Križevačko veliko spravišče. Sljedeća revijalna izložba je bila organizirana u isto vrijeme (prvi vikend u 6. mjesecu), samo ju je organizirao osnivački odbor Felinološkog društva Križevci.

SFDH1994. godine je u mjesecu studenom održana osnivačka skupština FD Križevci, a 23.12.1994. je i službeno registrirano kao udruga građana. Već tada je društvo imalo članove koji su imali zapažene rezultate na međunarodnim izložbama. U 1996. godini je FD Križevci primljeno kao punopravni člana u SFDH (Savez felinoloških društava Hrvatske), a time i u međunarodnu organizaciju felinologa FIFe.

Do 2002. godine FD Križevci je organiziralo 9. revijalnih izložbi u Križevcima (jedina revijalna izložba u Hrvatskoj sa tako dugom tradicijom), Međunarodna izložba u Križevcimarevijalnu izložbu u Koprivnici 1998. godine, te revijalnu izložbu na Zagrebačkom velesajmu unutar sajma kućnih ljubimaca (isto 1998. godine). Također, FD Križevci je organiziralo i 11. međunarodnih izložbi mačaka u Križevcima (u Sportskoj dvorani škole Ljudevit Modec). Međunarodna izložba se održavala druge nedjelje u 10-tom mjesecu.

Vjerujemo da će FD Križevci i dalje nastaviti sa dobrim rezultatima, te da ćemo imati još i više članova.

Izvršni odbor FD Križevci:

Predsjednik: Jelenčić Ivan
Dopredsjednik: Davor Anić
Tajnik: Željka Mandić Brenner
Blagajnik: Dubravko Majhen
Voditelj uzgoja: Jelenčić Dejan
Na vrh

 

I uvod I o nama I članovi I uzgajivačnice I pravilnici I izložbe I linkovi I
design by vlat@net.hr
webadmin: Dejan Jelenčić